Mikrobiologie potravin a krmiv
ČSN EN ISO 7937 (56 0091) - HORIZONTÁLNÍ METODA STANOVENÍ POČTU CLOSTRIDIUM PERFRINGENS
a) Agar s metabisulfitem a cykloserinem bez vaječného žloutku (SC) | |
---|---|
M 837I | Perfringens Agar Base |
s přídavkem | |
FD014 | T.S.C. Supplement (Perfringens T.S.C. Supplement) |
b) Tekutá thioglykolátová půda | |
M009 | Fluid Thioglycollate Medium (Thioglycollate Medium Fluid) |
c) Půda k testování fermentace laktózy a redukce siřičitanu (půda LS) | |
M1287 | Lactose Sulphite Broth Base |
dle předpisu s přídavkem roztoků: | |
- disiřičitanu disodného | |
GRM707 | Sodium metabisulphite Purified |
- citranu železitoamonného | |
GRM 476 | Ammonium ferric citrate Green |
d) Půda k testování pohyblivosti a redukce nitrátů | |
M630I | Motility Nitrate Medium Buffered |
e) Půda k testování fermentace laktózy a zkapalňování želatiny | |
M987I | Lactose Gelatin Medium Modified |