Mikrobiologie potravinového řetězce

ČSN EN ISO 6579-1 (56 0088)   -   Horizontální metoda průkazu, stanovení počtu a sérotypizace bakterií rodu Salmonella

Část 1: Průkaz bakterií rodu Salmonella
B.2) Tlumivá peptonová voda
M 1494 IBuffered Peptone Water
B.3) Půda podle Rappaporta a Vassiliadise se sójou (půda RVS)
M 1448Rappaport Vassiliadis Soyabean Meal Broth (RVSM)
B.4) Modifikovaná polotuhá půda podle Rappaporta a Vassiliadise(půda MRSV)
M 1282Semisolid Rappaport Vassiliadis Medium Base Modified
s přídavkem
FD 096Novobiocin Supplement    
B.5) Půda Muller-Kauffmann s tetrathionanem a novobiocinem (půda MKTTn)
M 1496 IMueller Kauffman Tetrathionate Novobiocin Broth Base
s přídavkem
FD 203MKTT Novobiocin Supplement    
B.6) Agar s xylózou a deoxycholanem (agar XLD)
M 031 IXLD Agar Modified
B.7) Živný agar
M 561ANutrient Agar pH 7.0
nebo
M 087Nutrient Agar 1.5%
B.8) Agar s glukózou, laktózou, sacharózou a citranem železitým (TSI)
M 021 ITriple Sugar Iron Agar
B.9) Agar s močovinou (podle Christensena)
M 112 IUrea Agar Base Christensen
s přídavkem
FD 048Urea 40% (5 ml per vial)
B.10) Půda k testování dekarboxylace lysinu
M 376 ILysine Decarboxylase Broth w/o Peptone
B.11) Test ONPG
DD 008ONPG (50 discs / vl)
nebo
RM 582o-Nitrophenyl beta-D-galactopyranoside
B.12) Půda s tryptonem a tryptofanem k průkazu indolu
M 1339Tryptophan Medium
Copyright © 2014, ČADERSKÝ-ENVITEK, spol. s r.o.