ČSN (Československá státní norma)

ČSN 56 0094   -   Stanovení počtu bakterií rodu Lactobacillus

a) Tekutá půda podle Rogosy
M 407Rogosa SL Broth
s přídavkem 10 g D-glukózy
GRM 077D-(+(-Glucose anhydrous, Hi-AR/ACS (Dextrose anhydrous Hi-AR/ACS)
a 10 g octanu sodného trihydrátu na 1000 ml půdy
b) Agarová půda podle Rogosy
M 130Rogosa SL Agar
s přídavkem 10 g D-glukózy
GRM 077D-(+(-Glucose anhydrous, Hi-AR/ACS (Dextrose anhydrous Hi-AR/ACS)
a 10 g octanu sodného trihydrátu na 1000 ml půdy
c) Tekutá půda MRS
M 369Lactobacillus MRS Broth (MRS Broth)
* Rozdíl ve složení - [norma: masový extrakt 8,0 g/L, kvasničný extrakt 4,0 g/L, síran hořečnatý 0,2 g/L; HiMedia: Beef Extract 10,0 g/L, Yeast Extract 5,0 g/L, Magnesium Sulphate 10, g/L]
d) Agarová půdy MRS
M 641 ILactobacillus MRS Agar (MRS Agar)
* Rozdíl ve složení - [norma: kvasničný extrakt 4,0 g/L; HiMedia: Yeast Extract 5,0 g/L]
Copyright © 2014, ČADERSKÝ-ENVITEK, spol. s r.o.