Mikrobiologie potravinového řetězce.

ČSN EN ISO 22964  (56 0640)   -   Mikrobiologie potravinového řetězce - Horizontální metoda průkazu bakterie rodu Cronobacter

a) Pufrovaná peptonová voda (BPW)
M1494IBuffered Peptone Water
b) Cronobacter selektivní bujón (CSB)
M1786ICronobacter Selective Broth (CSB)
s přídavkem
FD233Vancomycin Supplement    
c) Chromogenní Cronobacter izolační agar (CCI)
M2062IHiCrome Cronobacter Isolation Agar (CCI Agar)
Konfirmace Cronobacter sakazakii:
d) Sojový agar s tryptonem
M290Casein Soyabean Digest Agar (Soyabean Casein Digest Agar) (Tryptone Soya Agar)
e) Průkaz oxidázy
DD018Oxidase Discs (50 discs / vl)
nebo
GRM445NNN’N’-Tetramethyl-p- phenylenediamine     
f) Průkaz α-glukosidázy
RM102944-Nitrophenyl-a-D-glucopyranoside
g) Půda k testování dekarboxylace L-lysinu
M376ILysine Decarboxylase Broth w/o Peptone
h) Půda k testování dekarboxylace L-ornithinu
M1223Ornithine Decarboxylase Broth
i) Základ půdy pro fermentaci cukrů
M 028 IPeptone Water w/ Phenol Red
cukry: (chemikálie k přípravě roztoků)
RM4043D (+) - Arabitol
RM874Methyl-a-D-glucopyranoside
GRM109D(-)-Sorbitol powder
GRM3063Sucrose A.R.
j) Půda a reagencie pro MR (methyl red) a VP (Voges-Proskauer) test
M070IMR-VP Medium
GRM121Methyl red Certified
GRM3891-Naphthol A.R.    
Copyright © 2014, ČADERSKÝ-ENVITEK, spol. s r.o.