Mikrobiologie potravinového řetězce.
ČSN EN ISO 11290-2 (56 0093) - Horizontální metoda průkazu a stanovení počtu Listeria monocytogenes a Listeria spp.
Tlumivá peptonová voda | |
---|---|
M614 | Buffered Peptone Water |
B.1) Neselektivní agar s tryptonem, sójovým peptonem a kvasničným extraktem (TSYEA) | |
M1214 | Tryptone Soya Yeast Extract Agar |
B.2) Agar pro listerie podle Ottavianiho a Agostiho (ALOA) | |
M1540 | L. mono Differential Agar Base |
s přídavkem tří suplementů | |
FD212 | L. mono Selective Supplement I |
FD213 | L. mono Selective Supplement II |
FD214 | L. mono Enrichment Supplement I |
B.4) Agarová půda k testování pohyblivosti | |
M1215 | Listeria Motility Medium |
B.5) Agar s ovčí krví | |
M834A | Blood Agar Base No. 2 w/ 1.2% Agar |
s přídavkem defibrinované ovčí krve dle předpisu | |
B.8) Půda pro CAMP (Christie, Atkins, Munch-Petersen) test | |
M834A | Blood Agar Base No. 2 w/ 1.2% Agar |
B.9) Bujon k testování využívání cukrů (rhamnózy a xylózy) - základ půdy | |
M284D | Purple Broth Base |
cukry: | |
a) disky pro fermentační testy | |
DD010 | Rhamnose |
DD014 | Xylose |
b) chemikálie k přípravě roztoků | |
RM062 | L(+) Rhamnose monohydrate |
GRM111 | D(+)Xylose |
B.10) Činidla pro Voges-Proskauerovou (VP) reakci | |
M070F | MR-VP Medium w/ 0.5% NaCl Modified |
Chemikálie k přípravě roztoku | |
GRM1392 | 1-Naphthol |